Trede 3 SCL norm 2.0 behaald!

De afgelopen tijd hebben wij hard gewerkt om het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie te vergroten. Dankzij de inzet van het gehele bedrijf is onze inspanning vorige week beloond met een positieve audit voor Trede 3 van de Safety Culture Ladder, conform de norm 2.0.

De Safety Culture Ladder (SCL) bestaat uit vijf treden die elk een ontwikkelingsfase aangeven waarin een organisatie zich bevindt op het gebied van veiligheidsbewustzijn. Trede 3 focust zich op ‘veiligheidsbewustzijn en het veilig leren van de organisatie’.

Om het veiligheidsbewustzijn te vergroten, zijn we gestart met de SAFE-campagne. Samen, Alert, Fouten Voorkomen en Educatie vormen de pijlers van onze veiligheidscultuur en brengen ons naar een toekomst waarin veiligheid altijd prioriteit heeft.

Na de lancering van de campagne, hebben onze leidinggevenden deelgenomen aan een Brain Based Safety-training. Hierbij lag de nadruk op het begrijpen van ons menselijk gedrag en de neurologische processen die een rol spelen bij ons gedrag.

Daarnaast heeft de VKAM-afdeling nieuwe veiligheidsmanagementsystemen geïmplementeerd en hebben we regelmatig nieuwsberichten gecommuniceerd rondom de SAFE-campagne. Al deze stappen zijn genomen om een cultuur te creëren waarin veiligheid altijd prioriteit heeft en dat blijven we voortzetten.

Wij zijn ontzettend blij dat de we de certificering hebben behaald.

Samen bouwen aan een veilige toekomst!