FAQ Service & Reparatie

Wat houdt de doorzichtgarantie op glas in?

De glasproducent garandeert – meestal voor een termijn van 10 jaar – dat een isolatieruit niet lek zal raken waardoor de doorzicht gegarandeerd blijft. Indien een ruit toch lek raakt zal er kosteloos een nieuw ruit worden geleverd. GevelBeheer Nederland kan desgewenst vakkundig en voordelig de ruit vervangen.

Wat verstaan jullie onder spoed?

Onder een spoedgeval verstaan we een situatie (bijv. inbraak-/brand-/stormschades en glasbreuk) waarin mens of gebouw gevaar loopt. Hierbij kunt u denken aan een deur of raam welke niet meer afsluitbaar is of als onderdelen van de gevel dreigen los te raken (bijvoorbeeld gevelpanelen, vleugels, etc.).

Moet ik bij een tweede bezoek ook de voorrijkosten betalen?

Moeten we een tweede keer terugkomen omdat bijvoorbeeld de monteur de werkzaamheden niet alleen kan uitvoeren of omdat het te vervangen onderdeel niet voorradig is brengen wij twee maal voorrijkosten in rekening. U kunt dit in veel gevallen voorkomen door een goede omschrijving van de storing aan ons door te geven met bij voorkeur duidelijke foto’s van de te vervangen onderdelen. Op die manier kunnen wij beter een inschatting maken of we uw probleem direct kunnen oplossen.

Welke tarieven berekenen jullie voor een reparatie?

De kosten voor een reparatie in 2024 zijn opgebouwd uit voorrijkosten, arbeidsloon (€19,75,- per kwartier of €79,00 per uur, exclusief BTW) en materiaalkosten. De prijzen van veel voorkomende onderdelen vindt u in onze webshop.

Hoe lang duurt het voordat jullie langs kunnen komen voor een reparatie?

Bij spoedgevallen kan er doorgaans binnen 24 uur een monteur ter plekke zijn.

Hoeveel tijd neemt het vervangen van wielen en een overzetrail in beslag?

Met het vervangen van een overzetrail zijn twee monteurs ca. 60-90 minuten bezig.

Valt een breukruit onder garantie?

Een gevelbouwer levert breukvrij op. Een breuk na oplevering valt niet onder garantie. Het vervangen van spontane breuk wordt vaak wel gedekt door een opstalverzekering.

Wanneer ik samen met mijn buren werkzaamheden/reparaties wil laten uitvoeren, krijg ik dan korting?

Dat kan als wij de opdracht als één reparatieopdracht kunnen verwerken. Dit betekent dat u (de opdrachtgever) zelf voor de onderlinge verdeling van de kosten moet zorgen.

Wat zijn de voorrijkosten?

De voorrijkosten bedragen in heel Nederland €90,- (ex. BTW)*
(m.u.v. de Waddeneilanden).
*Voor particulieren zijn andere tarieven van toepassing.

Vallen de werkzaamheden voor de reparatieaanvraag onder garantie van de leverancier?

Indien de werken binnen de garantietermijn en onder de garantievoorwaarden vallen zijn er voor u geen kosten verbonden aan de reparatie. Dit geldt voor werken welke oorspronkelijk zijn uitgevoerd door bedrijven die met GevelBeheer Nederland samenwerken als geselecteerde service- en onderhoudspartner.

Wat kost het om mijn schuifpui te voorzien van nieuwe wielen en een overzetrail?

Het vervangen van wielstellen en het leveren en monteren van een overzetrail kan door ons worden uitgevoerd. De kosten hiervoor variëren per schuifpui. Voor meer informatie kunt u het beste foto’s mailen van de schuifpui naar info@gevelbeheer.nl vervolgens kunnen wij u aan de hand van deze foto’s een offerte aanbieden voor de werkzaamheden.