Een kijkje achter de schermen bij GevelBeheer Nederland: Interview met BBL-student Niek 

In dit blog leer je onze collega Niek Sakko kennen. Momenteel volgt hij een BBL-opleiding en werkt binnen ons bedrijf. Lees snel verder om meer te weten te komen over zijn ervaringen, uitdagingen en de voordelen van een werk en leertraject.

Kennismaking met Niek Sakko

Niek, is 23 jaar oud en is in oktober 2023 bij GevelBeheer Nederland begonnen. Hij besteedt zijn vrije tijd graag aan sporten, stappen met vrienden en werken aan zijn eigen onderneming. Binnen ons bedrijf vervult hij de functie van medewerker e-commerce en volgt hij een opleiding tot e-commerce manager.

De keuze voor werken en leren

Na zijn ICT-opleiding was Niek geïnteresseerd in de e-commerce en begon daarom aan de BBL-opleiding e-commerce manager bij het Deltion College. Zijn nieuwsgierigheid naar de commerciële kant van websites en webshops motiveerde hem om deze richting op te gaan. “BBL was voor mij de perfecte oplossing, omdat ik op een leeftijd ben gekomen dat ik klaar was met vijf dagen per week op school zitten,” aldus Niek. Hij werkt nu vier dagen per week en gaat op woensdag naar school. Niek leerde via Stagemarkt GevelBeheer Nederland kennen. Hij stelde de optie voor aan zijn docent en die was enthousiast. Een aantal jaar geleden heeft onze collega Bas namelijk dezelfde route gevolgd tijdens deze studie, dat was een succes. Bas is nog steeds werkzaam bij GevelBeheer Nederland en is nu de werkbegeleider van Niek.

De meest leerzame vakken

“School is voornamelijk ingedeeld in modules, die elke zes weken wisselen, zoals websites designen, online sales en marketing. Binnen de modules staat een onderwerp uit de praktijk centraal.” Niek vindt vooral de theoretische kant van de modules interessant, zoals marktonderzoek en het opzetten en vormgeven van marketing. Basisvakken als Nederlands, Engels en rekenen heeft hij al veel jaren gehad, maar de nieuwe kennis die hij opdoet in de modules spreekt hem het meest aan.

Voordelen van een BBL-opleiding

Volgens Niek is het grootste voordeel van een BBL-opleiding de praktijkervaring die je opdoet. “Op school leer ik de theoretische onderbouwing, maar door naast school aan het werk te zijn, leer ik echt hoe het er in de praktijk uitziet,” legt hij uit. Daarnaast word je gezien als een volwaardige medewerker.

Een typische werkdag bij GevelBeheer Nederland bestaat niet

Niek waardeert het afwisselende werk bij GevelBeheer Nederland. Zijn taken omvatten klantcontact per mail of telefoon en werkzaamheden aan de achterkant van de website. Hij heeft veel vrijheid om zijn dag zelf in te delen, wat hij erg prettig vindt. Momenteel werkt hij veel samen met Jaroen (online marketeer) en krijgt hij voldoende tijd om aan schoolopdrachten te werken.

Begeleiding en ondersteuning

Niek ervaart veel hulp van zijn collega’s. “Iedereen wil je graag helpen,” vertelt hij. Vooral Jaroen heeft een grote invloed op zijn ontwikkeling gehad door hem veel te leren over webtechniek, hetgeen waar zijn passie ligt. Niek omschrijft het team als leuk en variërend in leeftijd. Vooral de interne humor binnen zijn afdeling, die over het algemeen wat jonger is, waardeert hij zeer.

Uitdagingen en leermomenten

De uitdaging voor Niek was om meer kennis te vergaren rondom de achterkant van de webshop. Hij begon met de voorkant van de webshop, maar werkt inmiddels veel aan de achterkant en vindt de dashboarding via diverse tools ook erg interessant.

Toekomstige doelen

Niek wil graag doorgroeien in diverse aspecten rondom commercie en online sales. Hij is ook geïnteresseerd in marketing en wil zich verder verdiepen in het bekendmaken van een bedrijf of webshop op het internet.

Ben jij net als Niek op zoek naar een combinatie van werken en leren? Bij GevelBeheer Nederland bieden we je de kans om praktijkervaring op te doen in een dynamische omgeving, met volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Bekijk onze vacatures via de werken bij pagina.